Follow Us

"Look and feel amazing, from the inside out"

Consultație nutrițională și programe personalizate

Alege schimbarea potrivită și simte-te grozav în pielea ta din nou!

Consultație nutrițională

Ședință control/reevaluare

Abordarea aplicată în nutritie

Nutrigenetică si Epigenetica

Testarea genetică a influenței pe care o au diferite alimente asupra corpului, pentru identificarea unui plan personalizat de nutriție.

Managementul tulburărilor de comportament alimentar


Mancatul emotional, compulsiv
Anorexia
Bulimia

Managementul supraponderalitatii si obezitatii

Dezvoltarea şi aplicarea la scală largă a unor măsuri de prevenire, tratare şi sprijin al persoanelor cu probleme de greutate.

Serviciile noastre se mulează pe nevoile organismului tău!

Serviciile noastre se mulează pe nevoile organismului tău!

I. Anamneză: este prima etapă în cadrul examinîrii clinice a bolnavului, totalitatea informațiilor obținute de la pacient și însoțitorii acestuia pentru a le utiliza în vederea stabilirii unui plan de nutriție și tratament adecvat.

II. Anchetă alimentară: reprezintă o metodă de apreciere cantitativă și calitativă (în termeni de alimente, calorii și factori nutritivi) a alimentației unui individ.

Obiectivele unei anchete alimentare sunt:
a) cunoașterea valorii rației în termeni de alimente (felul alimentelor, cantitatea consumată, proporția dintre diferitele grupe de alimente, calitatea lor);
b) cunoașterea obiceiurilor alimentare (a modalității de prelucrare și de consumare a acestora);
c) cunoașterea valorii nutritive a rației ingerate (în calorii și factori nutritivi) și compararea cu norma respectivă, pentru aflarea naturii și intensității lipsurilor.

III. Măsurători prin bioimpedanță: pentru aceste masurători folosim un cântar care la momentul așezării, trimite un semnal electric de joasă frecvență, ce este transmis prin cei patru electrozi metalici care vin în contact cu picioarele dvs., către membre, abdomen și întreg corpul.

Acest semnal electric trece cu ușurință la nivelul apei din mușchii hidratați, dar i se opune o rezistență atunci când întâlnește în calea lui grăsime.

Această rezistență este cunoscută sub denumirea de bioimpendanță.

Aparatul o masoară și o introduce în anumiți algoritmi de calculi validați pentru a măsura compoziția corpului. Testarea durează doar 20 de secunde.

Ce informații obținem:
1. Greutate
2. Indice de masă corporală (IMC)
3. Procentul de grăsime corporală
4. Procentul de masă musculară
5. Procentul de masă osoasă
6. Procentul de grăsimi viscerale
7. Nivelul de hidratare
8. Consum caloric total
9. Vârsta metabolică

IV. Măsurători antropometrice: înălțime și greutate

1.1 Afecțiuni ale tractului gastro-intestinal:
– Boală celiacă
– Boli inflamatorii ale intestinului
– Sindromul colonului iritabil
– Constipație
– Afecțiuni ale ficatului, pancreasului

1.2 Boli de nutriție și metabolism
– Diabet zaharat
– Dislipidemii
– Gută

1.3 Boli cardiovasculare

1.4 Afecțiuni ale glandei tiroide

1.5 Afecțiuni din sfera oncologică

Suntem într-o permanantă autoregenerare. În fiecare clipă, celule din organismul uman mor, dar în același timp se nasc altele noi, iar o dată la șapte ani, corpul trece printr-un proces de regenerare complet, apoi începe altul.

Cum intervine alimentația în acest proces?

Alimentația ocupă un loc extrem de important în regenerarea și refacerea organismului cu ajutorul nutrienților esențiali, a antioxidanților și se pare că alimentele bogate în acizi nucleici contribuie semnificativ atât la regenerarea organismului cât și la întărirea acestuia.

Brian Clement a fost unul dintre cei care a studiat mai mult de trei decenii nutriția și sănătatea. În 1980 el a coordonat dezvoltarea Institutului Hippocrate și a facilitat punerea în aplicare a unor tratamente progresive de sănătate naturale de mare succes precum: Dieta cu hrană vie, Terapia Wheatgrass, Microscopie cu câmp închis, Elementele esențiale ale terapiei minte-corp.

Astfel, el a reușit să demonstreze rolul esențial al alimentației și care sunt alimentele de care avem atâta nevoie pentru regenerare și întinerire, cum putem folosi aceste alimente și care este cantitatea necesară pentru efecte maxime.

Dacă suferi de oboseală cronică sau alte afecțiuni cronice, piele îmbătrânită și lipsită de vitalitate, este clar că ai nevoie de o schimbare. În funcție de stilul tău de viață actual și problemele de sănătate, vom aplica acele strategii care sunt cele mai potrivite pentru tine.

Epidemia de obezitate prin care trecem acum este considerată o criză de sănătate de dimensiuni globale.

Progresele tehnologice care ne-au permis să avem constant rezerve mari de alimente au avut un impact imediat asupra sănătății și longevității. În același timp ne-am pierdut nevoia și motivația de a face efort fizic, iar aceste două lucruri au cauzat tendința de creștere a ratei obezității. Cea mai mare problemă care există la ora actuală o reprezintă consumul de zahăr și fast-food, iar adevăratul vinovat este atât aportul caloric cât și modul în care noi folosim aceste calorii, cantitatea pe care noi „o ardem” zilnic și care a scăzut dramatic.

*Acestea sunt problemele cele mai evidente care duc la obezitate, și anume, o alimentație total lipsită de nutrienti, care nu oferă nimic organismului.
*Pe de altă parte, cantitatea mare de alimente pe care o ingerăm, care este mult peste nevoile noastre energetice.
*Și în ultimul rând, dar de o importanță semnificativă și căruia nu i se acordă atât de mare importanță, este factorul psihologic.

Comportamentul alimentar ascunde o serie mare de probleme. Fie că vorbim de obezitatea la copil, adolescent sau adult, în peste 50% din cazuri există un factor declanșator al mâncatului compulsiv.

Identificând problema, putem să ajungem cu adevarat să reducem greutatea și să o stabilizăm.

Astfel că lucrul cel mai important pentru noi când vine vorba de obezitate, este să aflăm cauza, analizând problema atât medical, din punct de vedere al stilului de viață, căt și psihologic, obezitatea fiind o problemă extrem de complexa ce nu ține doar de ceea ce mâncăm!

Psihonutritia reprezinta legătura dintre emoții si felul in care ne alimentam. Bazandu-ne pe informații din nutriție, psihologie si medicina, ne vor ajuta sa îmbunătățim relația cu mâncarea, ajungând astfel sa facem alegeri conștiente in ceea ce privește alimentația. In acest sens reglarea apetitului alimentar se face prin schimbarea tiparelor mentale (având la bază principiile terapiei Teta).

Nutrigenetica studiază variaţiile genetice individuale și modul în care acestea influențează reacția organismului la diferite alimente şi surse de nutrienţi. Ea ne permite să identificăm unde ne situăm în cadrul procesului de elaborare a programului personalizat de dietă și exerciţii fizice.

Nutrigenetica nu oferă informaţii medicale sau cu privire la riscul de dezvoltare a anumitor boli.

Scopul nutrigeneticii este unul educativ, iar testul genetic este clasificat precum o testare genetică cu privire la stilul de viaţă.

Plantele medicinale sunt medicamentele naturii. Acestea au proprietăți extraordinare asupra organismului. De la refacerea acestuia la vindecare.

Noi nu avem decât să ne întoarcem la natură și să folosim tot ceea ce natura ne oferă, așa cum au procedat strămoșii noștri de sute de ani. Hipocrate spunea: “Fie ca hrana să-ți fie medicament și medicamentul hrană”.

Noi vom integra această veche știință care nu a dat greș niciodată pentru rezolvarea problemelor de sănătate și revitalizarea organismului.

Vom aplica:

Practici herbalistice
· Fitoterapie
· Terapie herbal

Dietă, nutriţie, stil de viaţă
· Schimbarea stilului de viaţă
· Terapie Gerson T.BI.GU
· Terapie macrobiotică
· Megavitamine
· Vegetarianism
· Terapie prin post
· Managementul stresului şi schimbării
· Suplimente alimentare

Aplicaţii bioelectromagnetice şi energetice
· Biorezonanță
· Teta healing

Interacţiunea minte-corp
· Psihoterapie
· Terapie

Nutrigenetica nu oferă informaţii medicale sau cu privire la riscul de dezvoltare a anumitor boli.

Scopul nutrigeneticii este unul educativ, iar testul genetic este clasificat precum o testare genetică cu privire la stilul de viaţă.

Biorezonanţa – reprezintă o metodă modernă de diagnostic şi tratament dezvoltată pe baza cercetărilor efectuate de Institutele de Psihofizică din Rusia, rezultatele fiind obținute în urma unei examinări energo-informaţionale, prin intermediul unor inductoare-receptoare magnetice conținute de aparat.

Practicarea acestei metode a fost reglementată prin Legea 118/2007 privind organizarea şi funcţionarea activităţilor şi practicilor de medicină complementară/alternativă şi se încadrează în categoria așa numită „Aplicaţii bio-electromagnetice şi energetice”.

Avantajul acesei metode de diagnostic și tratament

Informațiile furnizate sunt complet diferite față de analizele uzuale de sânge, analizând organismul ca un tot, luând fiecare sistem și organ în parte.
Aparatul analizează toate aceste valori care ne duc la identificaea problemelor de sănătate.

Se pot depista încă din faza incipientă deficienţele sau modificările patologice la nivelul ţesuturilor, organelor sau celulelor organismului, având o acuratețe de 90%.
Este o metodă non-invazivă și sigură, prin care putem obține rezultate rapide cu privire la starea de sănătate.

Parametrii analizați:
– Sistemul cardiovascular și cerebrovascular
– Sistemul nervos
– Sistemul endocrin
– Sistemul imunitar
– Sistemul gastrointestinal
– Sistemul hepatic
– Sistemul osos, densitatea osoasă mineral
– Boala osoasă reumatoidă
– Funcția vezicii biliare
– Funcția pancreatică
– Funcția renală
– Funcția pulmonară

– Glicemia
– Colesterol
– Oligoelemente
– Vitamine
– Coenzyme
– Toxine
– Metale grele
– Alergii
– Pielea
– Ochii
– Ginecologia
– Glande mamare
– Calitațile fizice fundamentale

Pentru a putea alinia dieta şi stilul de viaţă cu genotipul personal, trebuie să ştim mai întâi ce variaţii genetice ne caracterizează. Anumite variaţii par să sporească provocările în calea atingerii şi menţinerii unei greutăţi sănătoase. Putem explica contextul profilului genetic şi consecinţele metabolice folosind exemplul genei care influenţează proteina 2 de fixare a acidului gras intestinal (FABP2).

Oamenii de ştiinţă au constatat că persoanele care prezintă varianta Thr54 a genei FABP2 tind să absoarbă mai multe grăsimi din alimentație şi să aibă un indice de masă corporală ridicat, comparativ cu persoanele care nu prezintă această variantă.

Aceste persoane vor constata că atunci când consumă alimente cu conţinut redus de grăsimi le este mai uşor să menţină o greutate corporală sănătoasă.

Scopul testului genetic este să determine care dintre aceste variaţii genetice te caracterizează şi să îți ofere recomandări şi noi abordări privind consumul alimentar şi exerciţiile fizice, care să te ajute să îți gestionezi cu succes greutatea.

Informaţii specifice despre testul genetic

Pe baza unei analize exhaustive a literaturii ştiinţifice existente și folosind criterii stricte de selecţie aplicate de o echipă de experţi din domeniul geneticii, a nutriţiei, obezităţii şi gestionării greutăţii, genele au fost selectate din Baza de date privind harta genelor obezităţii (Rankinen et al., 2006) (Obesity Gene Map Database).

O echipă de experţi a analizat doar variaţiile genetice asociate cu greutatea corporală, cu Indicele de Masă Corporală sau cu țesutul adipos, conform informațiilor reproduse în cel puţin trei studii clinice.

Printre aspectele avute în vedere se numără și îndeplinirea unor criterii suplimentare, de ex: funcţia lor biologică dovedită, probabilitatea deținerii unui rol biologic în gestionarea greutăţii şi dovezile obţinute în urma studiilor clinice.

Numai cinci variaţii genetice (identificate în patru gene) îndeplinesc toate criteriile şi, în consecinţă, au fost incluse în testul genetic:
· Proteina 2 de fixare a acidului gras (FABP2) (rs1799883) Ala54Thr
· Receptorul gama activat de proliferatorul peroxizomului (PPARG) (rs1801282) Pro12Ala
· Receptorul adrenergic Beta-2 (ADRB2) (rs1042713) Arg16Gly
· Receptorul adrenergic Beta-2 (ADRB2) (rs1042714) Gln27Glu
· Receptorul adrenergic Beta-3 (ADRB3) (rs4994) Arg64Trp

In vederea obtinerii rezultatului, se vor prelua 3 mostre de saliva care vor fi trimise ulterior si prelucrate de catre laboratorul Novogenia din Austria.

Una dintre cele mai des întâlnite probleme de sănătate la ora actuală sunt intoleranțele alimentare. Cauzele unor afecțiuni precum depresia, anxietatea sau bolile autoimune poate avea legatură cu intoleranțele alimentare.

Se cunoaște faptul că boala începe din intestine iar menținerea unei bune funcționări a acestora este esențială.

De asemenea, balonarea, problemele de transit sau imposibilitatea de a slăbi sau a ne îngrășa poate fi datorată intoleranței alimentare. Rapoartele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că jumătate din populaţia globului suferă de aceasta afecțiune, iar în România, conform studiilor, 8 din 10 români sunt depistați având această problemă de sănătate.

De ce trebuie să acordăm o importanță deosebită intoleranțelor alimentare?

Deoarece acestea produc inflamații la nivelul intestinului care în timp duc la apariția unor afecțiuni grave. Astfel că efectuarea unui astfel de test este foarte important și constituie atât o modalitate de prevenție cât și de tratare a diferitelor afecțiuni.

Intoleranţa alimentară presupune o reacţie de respingere a organismului faţă de anumite alimente, pe care nu le poate digera şi asimila în mod corespunzător.

Este greu de crezut că astfel de afecțiuni ce țin de psihicul nostru pot avea legatură cu ceea ce mâncăm și nu este deloc surprinzătoare incidența lor. La ora actuală putem spune ca aproape 90% dintre oameni se confruntă cu intoleranțe alimentare nediagnosticate.

Dacă te confrunți cu una sau mai multe probleme enumerate ar fi bine să apelezi la testul de intoleranță. Iata care sunt acestea:
· Dureri la nivelul stomacului,
· Flatulență,
· Greață,

· Balonare,
· Indigestie,
· Obezitate,
· Insomnia,
· Migrene,
· Erupții cutanate,
· Eczeme,
· Oboseală accentuată,
· Depresie.

Toate efectele acestea nu reprezintă o amenințare la adresa vieții, însă simptomele pot afecta semnificativ calitatea vieții.

La copii, intoleranța alimentară cauzează dificultăți de învățare, hiperactivitate, eczeme sau dureri abdominale.

Cele mai cunoscute intoleranțe sunt: intoleranţa la gluten, component al grâului, secarei, orezului şi orzului, responsabil de boala celiacă (afecţiune a sistemului imun în care apar leziuni la nivelul intestinului subţire, leziuni ce afectează absorbţia normală a nutrienţilor) şi intoleranţa la lactoză, manifestată prin dureri abdominale şi diaree lichidă în cazul consumului de lapte şi derivate din acestea.

Ce putem face în cazul în care depistăm această problemă de sănătate?

În urma depistării intoleranțelor, vom scoate din meniul nostru zilnic acele alimente pe care organismul tău nu le tolerează, pentru a restabili parametrii ideali de sănătate, pentru a scădea sau a crește în greutate și pentru a înlătura oboseala sau alte probleme asociate precum depresia și anxietatea.

Află care sunt alimentele pe care trebuie sa le eviți, cu ajutorul testului de intoleranță și primești programul tău alimentar, simplu și rapid!

Consilierea psihologica in nutriție presupune suportul psihoterapeutului in scopul prevenției si ameliorării problemelor emoționale si sau de comportament, legate de alimentație.

Consilierea psihologica este recomandata in procesele de schimbare de comportament deoarece identifica resursele neutilizate ale pacientului, precum si cauzele care au dus la situațiile inconfortabile sau stresante pentru acesta.

Psihoterapia in nutriție este un process psihologic mai amplu, in care psihoterapeutul ajuta pacientul sa își descopere problemele adiacente tulburărilor de nutriție sau cauze mai profunde si nerezolvate care au dus la aceste tulburări.

Unic in știința regenerativa, disponibil si ușor de utilizat, având in spate peste 80 de studii medicale, tratamentul cu celule stem este un mod revoluționar de a activa celulele stem proprii într-un mod non-invaziv. Celulele stem sunt celule care generează si regenerează toate celulele si structurile corpului uman.
TRATAMENT CORPORAL DURATA PRET/RON 1 SEDINTA PRET/RON 5 SEDINTE PRET/RON 10 SEDINTE
VACUUM CU RADIOFRECVENTA BIPOLARA
45’

60’
110

130
520

615
935

1105
RADIOFRECVENTA BIPOLARA
1 ZONA 20’

2 ZONE 40’
70

90
330

425
595

765
LIPOSUCTIE VIRTUALA
2,5 H
290
1375
2465
LIPOLASER
30’
90
425
765
IMPACHETARE CORPORALA
45-60’
90
425
765
ANALIZA CORPORALA TANITA+ recomandari
20’
50

*Abonamentele de 5 sedinte au 5% reducere
*Abonamentele de 10 sedinte au 15% reducere